Print this page

Cultuur en amusement Tel Aviv

07 apr 2015 Read 1378 times

Cultuur en amusement Tel Aviv

 

Tel Aviv is het centrum van cultuur en amusement in Israël. De stad bevat meer dan 20 museums, waaronder de belangrijkste zijn: het Land Israel (Ha’aretz) Museum en het Tel Aviv Kunstmuseum. Andere musea in Tel Aviv zijn o.a. het Museum van de Diaspora, het Israel Historische Krijgsmachtmuseum, Museum Etzel, het Hagana Museum, Museum Palmach, het Lekhi Museum en het Nachum Guttman Museum.

De stad biedt onderdak aan het Israëlisch Philharmonisch Orkest en het Israëlisch Opera Gezelschap, evenals het merendeel van de nationale dans- en theatergezelschappen.

Tel Aviv is ook het nationale centrum voor het nachtleven en amusement, en is gevuld met nachtclubs in alle mogelijke muziekstijlen, dansen, restaurants, kroegen, koffieshops, discotheken, bioscopen en concertzalen.

Aan de zeekust van Tel Aviv liggen badstranden en een romantische promenade.

De voornaamste historische bezienswaardigheden van Tel Aviv zijn o.a. het Bialik Huis, het Ben Gurion Huis, het Dizengoff Huis, de oude begraafplaats op Trumpeldor Street en het Reuven Huis. Natuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de tuin bij Abu Kabir, Ha’Yarkon Park en de Botanische Tuinen nabij de Universiteit van Tel Aviv. Families met kinderen kunnen genieten van een avontuurlijk pretpark.

De stad heeft meerdere pleinen: de bekendste zijn Rabin Square, Ha’Medina Square en Dizengoff Circle.

Van alle kerken, kloosters en moskeeën in de stad, zoals de Sint-Pieterskerk en het Franciscaans Klooster, zijn er elf te vinden in Jaffa.

Vakantiegangers in Tel Aviv kunnen overnachten in eén van de tientallen over de stad verspreidde hotels, pensions en jeugdherbergen. Deze bieden alle mogelijke vormen van accommodatie aan, variërend van eenvoudig logies tot luxueuze kamers.

Tel Aviv is ook een zakelijk en handelscentrum. Er zijn bedrijvige en kleurrijke markten, zoals de rommelmarkt in Jaffa, de Carmel markt, de Ha’Tikva markt en Levinsky markt. Er zijn ook moderne winkelcentra, zoals het Dizengoff Center en het Azrieli Center, en belangrijke zakelijke centra voor high-tech bedrijven, makelaars en de effectenbeurs. Al deze invloeden hebben van Tel Aviv de zakelijke hoofdstad van Israël gemaakt en een internationaal middelpunt voor congressen, tentoonstellingen en conferenties.

 

Bron: www.goisrael.nl

Last modified on dinsdag, 07 april 2015 13:59
Rate this item
(0 votes)
Super User

Latest from Super User